Cukormérő mizéria

Figyelj, haver, most elmesélném neked, hogy mi történt velem a múltkor, amikor úgy döntöttem, ideje venni egy vércukormérőt. Tudod, az a ciki a dologban, hogy cukros vagyok, és a doki mindig azzal baszogat, hogy milyen kurva fontos lenne rendszeresen mérni a cukromat. Na, gondoltam, utánanézek, hogy melyik lehet a legjobb vércukormérő, aztán be is vásárolok.

Úgyhogy nekiálltam netezni, és hát ráakadtam erre az oldalra, ahol volt minden, ami csak kell. Tök jó tesztek, részletes leírások, vásárlói vélemények, ilyesmik. Először kinéztem magamnak egy német cuccot, mert ugye a német precizitás, meg mit tudom én. De basszus, te láttad már az árát egy ilyen mérőnek? Majdnem kiköptem a kávémat, amikor megláttam. Kösz, de ennyi pénzért inkább veszek egy használt autót, nem egy nyamvadt vércukormérőt.

Aztán láttam pár kínai mérőt is, és hát, azok árai egész barátságosak voltak. De ahogy elkezdtem olvasni a kommenteket, hát inkább gyorsan elfelejtettem az egészet. Az emberek panaszkodtak, hogy ezek a vackok vagy szarul mérnek, vagy egy-két használat után már tönkre is mentek. Na, köszi, nem kérek belőle.

Aztán valahogy ráakadtam erre az amerikai márkára, az AccuCheckre. Ez már jobban hangzott, mert mindenki dicsérte, hogy milyen könnyű használni, meg hogy mennyire pontosan méri a cukrot. Mondom, na, ez kell nekem! Már majdnem meg is rendeltem, amikor észrevettem egy másik mérőt, ami egy dél-koreai márkától volt, és a leírása alapján legalább olyan jó volt, mint az AccuCheck. És képzeld, még olcsóbb is volt! Plusz, volt benne Bluetooth is, szóval a mérési eredményeket egyből fel lehetett küldeni a telefonos appra. Hát ez nagyon adta!

Szóval még párat olvastam erről a koreai cuccról, és mindenhol nagyon dicsérték. Úgyhogy akkor rászántam magam, és megrendeltem. És tudod mit? Kurvára nem bántam meg! Ez a kis kütyü aztán tényleg szuper. Most már tényleg mindenhova magammal viszem, és bármikor tudom csekkolni a cukromat. Az applikáció is nagyon zsír, mert látom rajta, hogyan változik a cukorszintem napról napra.

És ami még jobb, hogy amióta rendszeresen mérem magam, sokkal jobban odafigyelek arra is, hogy mit eszek. Mert ugye látom ám a mérésekből, hogy melyik kaja hogy dobja meg a cukromat. Szóval ja, ez az egész mérős dolog végül is jót tett nekem, még ha először nem is voltam elragadtatva az ötlettől.

Szóval, ha te is cukros vagy, vagy csak simán érdekel, hogy mi a helyzet a vércukroddal, akkor mindenképp nézd meg ezt az oldalt, és rendeld meg ezt a koreai cuccot. Nekem nagyon bejött, és most már úgy érzem, hogy kicsit jobban kézben tartom a dolgokat. Na jó, mennem kell mérni, úgyhogy csá!

Még szintén kedvelheted...