Implantáció Zalaegerszeg

Implantáció Zalaegerszeg

Az implantáció Zalaegerszegen nagyon keresett szolgáltatás. Ennek pedig az a legfőbb oka, hogy rendkívül tartós és esztétikus eredmény érhető el vele. A másik fő oka pedig az, hogy nagyon sok zalainak hiányos a fogsora a helytelen táplálkozás, a fogak elhanyagolása és a nem megfelelő fogápolás következtében. Aki érintett volt már valamilyen módon az ilyen típusú kezelésben, az minden bizonnyal tisztában van azzal is, hogy az implantátumok közt számos különféle megoldás létezik. Hozzá kell tenni, hogy ezen beavatkozások alkalmával a zalaegerszegi fogorvosok minden esetben figyelembe veszik a páciens állapotához és adottságaihoz legmegfelelőbb módszert. Tehát biztosan mindenki azt az implantátumot kapja a kezeléskor, ami a legoptimálisabb számára. Így a végeredménnyel minden érintett elégedett lesz.

Az implantátumoknak két fő típusa van: az egy-, és a kétfázisú. Az egyfázisú megoldásnál a fogpótlás gyökér-, és fejrésze egy egészet alkot, azaz az implantáció során egyetlen műtétre kerül csak sor. Ez nemcsak rövidebb kezelési időt, hanem kevesebb fájdalmat is jelent a páciens számára. Egy ilyen implantáció Zalaegerszegen nagyjából hat-nyolc hét után ad tényleges végeredményt. A zalai megyeszékhelyen – ahogy egyébként jellemzően máshol is – az egyfázisú típus lehet csontra helyezett, vagy állcsonton átvezetett módszer. Előbbire akkor kerül sor, ha a páciensnek nincs elegendő minőségű, illetve mennyiségű csontállománya. Utóbbit pedig akkor alkalmazzák, ha a betegnek kevés vagy rossz minőségű a csontszövete.

A másik implantációs módszer, a kétfázisú fogpótlás. Ennél a típusnál két lépcsőben történik a beavatkozás. Első lépcsőként az implantátum beépítésre kerül az állkapocscsontba, melyet az afeletti ínyszövet összevarrása követ. És amint végetér a felépülési és csontosodási szakasz, következhet a második lépcső, az újabb feltárás, mikoris megtörténik a pótlás felépítése.

Amikor az én implantációm történt Zalaegerszegen, a fogorvosom felvilágosított arról, hogy ezeken kívül
egyéb típusok is léteznek. Például alkalmaznak a praxisában állcsontba épített, ideiglenes, azonnali, lézeres, és kivehető implantátumokat is. Mivel érdekelt a téma, ezen beavatkozásokat részletesen kis is fejtette nekem. Az állcsontba épített módszerrel kezdte a tájékoztatást. Elmondása alapján ez az eljárás a leggyakoribb típus a városban, viszont erre csak akkor van lehetőség, ha a beteg szervezete be tudja fogadni az idegen testet, és ha azt a csontállománya is lehetővé teszi. Ezen implantátum lehet penge, henger vagy csavar típusú. Az ideiglenes implantátummal folytatta az informálást.

Mint megtudtam, ez egy olyan módszer, amit az állandó fogpótlás csontosodási idejében alkalmaznak a terhelés csökkentése érdekében. Az azonnali implantátumra is kitért. Elmondta, hogy ezt akkor alkalmazzák a zalai fogászaton, mikor foghúzásra kerül a sor és a páciens ténylegesen eldöntötte, hogy fogbeültetést szeretne. Amennyiben ehhez a beavatkozáshoz a beteg szervezetének állapota, illetve csontállománya is optimális, már a fog eltávolításakor beültetésre kerül a pótlás gyökere. Ezáltal kevesebb kezelésre kerül sor a későbbiekben, továbbá jelentősen lerövidül a csontosodási és gyógyulási szakasz is

A banális fogpótlást – ahogy azt a fogorvosom elmesélte – a Zalaegerszegen használt módszerek közt a legutolsó megoldásként végzik el, és jellemzően akkor kerül rá a sor, ha a beteg csontállománya nem megfelelő, és nincs lehetőség csontbeültetésre, továbbá, ha a páciens láncdohányos. Ennél a kezelésnél az pótlás a csont kemény részében történik, sajátos kivitelezéssel (vagyis az implantátum gyökere vízszintesen és függőlegesen is rögzül).

A kapott tájékoztatás alapján úgy tűnt számomra, hogy a zalai praxisban a legkíméletesebb módszer a lézeres fogpótlás. Ezen beavatkozás során a szikét lézer helyettesíti, melyet az implantáció során két alkalommal használnak. Először akkor, mikor a fogpótlást beültetik, másodszor pedig akkor, mikor a pótlás gyökerére fog kerül.

Ha a beteg minden fogát elveszítette, és csontvesztése is van, akkor csak a kivehető fogsor maradt az egyetlen megoldás, mint fogpótló kezelés. A fogorvosom szerint ez a beavatkozás sajnos nagyon gyakori manapság a zalai megyeszékhelyen.
A fogpótló eljárásokról szóló beszámoló végén a fogász megjegyezte, hogy az implantáció Zalaegerszegen egyre jobban virágzik, köszönhetően annak, hogy az emberek több pénzt költenek a fogproblémáik megoldására, mint azok elkerülésére.

Mi őket választottuk.

Még szintén kedvelheted...